Moja vizija, kar želim vsakomur od nas, je takšen potop vase, povezanost s Seboj, ki nas dvigne onkraj omejitev, celo onkraj nas samih, naše človeške podobe. Z namenom čimbolj izkusiti Lepoto, iz katere smo ustvarjeni in je v vsakem od nas. Želim si, da bi se Svet kopal v Globini Lepote.

POMAGAM SPREMENITI TVOJ NOTRANJI POGLED NASE, DA ZAŽIVIŠ SVOJO LEPOTO IN POTENCIALE CELOSTNO.

Od nekdaj sem zaljubljena v lepoto, ženstvenost, lepe ženske obleke, žensko samo. V mojem življenju se je zgodila pomembna prelomnica, ko je notranji poziv spodnesel vse, kar sem do takrat počela in kar sem mislila početi v prihodnosti.

Po končani ekonomski fakulteti sem odprla butik z oblačili v Domžalah, začela opuščati svoje lastne omejitve in se potopila v raziskovanje ženske lepote. Korak za korakom sem se povsem spojila z oblačili, začela gledati onkraj njih, saj so me najprej nezavedno popeljala v srž lepote, ki je znotraj nas.

Tako se je začel moj lastni potop v Globino Lepote, lastni potop vase, ki je seveda zahteval soočenje tudi z manj prijetnimi občutji, strahovi, občutki notranje ujetosti in drugimi ovirami, kar je bilo nujno za premik v Zavedanje same Sebe.

Začutila sem resnično lepoto, pri čemer mi je največji zgled francoska dama, modna oblikovalka ikona Coco Chanel.

Sama je odraščala v pomanjkanju, v času, ko je ženska simbolizirala objekt lepote, saj je bila le tako sprejemljiva in zanimiva družbi, kjer so vladali moški. Pomembno je bilo, kakšna je videti navzven, saj ji ni bilo dovoljeno delovati, razmišljati ali ustvarjati. Ta simbolizem je živela na vsakem koraku, z občutkom utesnjenosti, omejenosti, pritiskanjem nase, nemočjo delovanja, kaj šele kreativnosti.

Coco se je uprla tedanji iluziji in pogumno, skozi oblačila pričela osvobajati žensko takratnih omejenosti. Ker je bila sama preprosta, revna, je preoblikovala vsa oblačila, ki so ponazarjala utesnjeno in omejeno razmišljanje takratne družbe, nemoč in ne-pravico dihati sebe.

Vsa »kičasta« oblačila, steznike, ki so v resnici pomenili posmeh in ponižanje ženske, ki se mora pretirano truditi, da ugaja, je zamenjala s preprostimi, udobnimi materiali in kroji ter dodala celo hlače!

Pokazala je, da se resnična lepota skriva v preprostosti, lahkotnosti, da je resnična lepota in moč biti ženska skozi delovanje, kreativnost, gibanje, da je resnična lepota udobje, postaviti se zase, delovati iz Sebe. Da je udobje Sebe resnično bogastvo, resnična lepota.

Res, ta modra dama mi je velik navdih; popeljala me je iz takratnih okvirjev razmišljanja na temo modnih ženskih oblačil. Sila v meni, najprej nezavedna, mi je pomagala uresničevati vizijo, kako združiti udobje z okusnimi, lepimi ženstvenimi oblačili in dodatki.

Oblačili, ki ženske ne omejujejo, saj je vanje rada oblečena, ker so lepa in kvalitetna. Predvsem pa jo vzpodbujajo k čutenju lepote svojih potencialov, ki jo vodijo v obilje vsega, kar je, vsega, kar počne ali si z vsem srcem želi početi, skratka, delovati iz srca.

Verjamem in z izborom oblačil kažem, da je modno lahko udobno, če le dopušča svobodno dihanje, ki ne omejuje, ki ne "tišči". Udobno je lahko čudovito lepo, če je kreativno, izven okvirjev tistega, kar ljudje pojmujemo kot udobno in preprosto. To pomeni, da preprosto oblačilo ni pusto, ampak žari, je dragoceno in z njim žarimo mi, kadar smo odeti vanj. Z njim zažarimo od znotraj navzven.

Tako se je rodil program Polet v Globino Lepote.

Skozi proces Ženski pokažem, da lepo in udobno oblačilo ter urejena omara, ki ji prikaže, kje so skriti njeni izzivi in tudi potenciali, vse, kar ji še zastira čutenje lepote, vodijo v čutenje njene notranje lepote, ki resnično šteje.

Skupaj prehodiva del poti, kjer ji nudim vso podporo in znanje pri opuščanju vsega, kar jo na njeni poti do Sebe in njene edinstvene lepote ovira, da bi jo resnično živela, da bi iz nje delovala, da bi jo z vso močjo izžarevala navzven, da bi postala Celovita.

Moja vizija, kar želim vsakomur od nas, je takšen potop vase, povezanost s Seboj, ki nas dvigne onkraj omejitev, celo onkraj nas samih, naše človeške podobe. Z namenom čimbolj izkusiti Lepoto, iz katere smo ustvarjeni in je v vsakem od nas.

Želim si, da bi se Svet kopal v Globini Lepote.

Program Polet v Globino Lepote seveda ni namenjen samo ženski; zavedati se moramo, da nas do Celovitosti pripelje sprejemanje ženske in moške oblike, čutenje obeh energij znotraj nas, ki skupaj spodbudita neskončno kreativnost, naše delovanje in premik skozi čas.

Zato dobrodošli tudi moški, da sprejmete žensko v sebi, tako kot ženske sprejemamo moškega znotraj nas, da zaživimo Celovitost lahkotno, udobno, bogato, skozi spol, ki smo ga izbrali.

Iz srca v srce,
Vesna Hostnik, Vizionarka Globine Lepote